V strediskách Domaše - Eva a Poľany prebiehajú prípravy na otvorenie sezóny

18.06.2005 Celý región

Domaša/Holčíkovce 17. júna (TASR) - O strediská Eva a Poľany v rekreačnej oblasti Domaša sa stará samospráva obce Holčíkovce. Kosenie a čistenie pláží, zvoz ...
Domaša/Holčíkovce 17. júna (TASR) - O strediská Eva a Poľany v rekreačnej oblasti Domaša sa stará samospráva obce Holčíkovce. Kosenie a čistenie pláží, zvoz odpadu je jednou z jej úloh aj pred začatím letnej turistickej sezóny.

Odpad, ktorý produkujú hlavne chatári a rybári, je podľa starostu Holčíkoviec Michala Flešára najväčším problémom. \"Od apríla sme len do zberu, zvozu a uskladnenia odpadu investovali zhruba stotisíc korún, \" uviedol dnes pre TASR Flešár. Dodal, že nedisciplinovaní chatári vytvárajú v spomínaných strediskách divoké skládky, na ktorých sa nachádzajú staré chladničky, televízory, kreslá a pod. Podľa starostu starostlivosť o rekreačnú zónu nie je lukratívnou záležitosťou a ani ňou nebude, pokiaľ tamojšie osadenstvo \"neprejde prevýchovou\".
Vlani investovala samospráva do rekonštrukcie sociálnych zariadení v strediskách 200 tisíc korún. \"Pripravili sme dva projekty v hodnote 10 a 200 miliónov korún, ktoré prechádzajú schvaľovacím procesom, keď uspejeme na budúci rok sa pustíme do väčších investičných akcií, \" doplnil starosta. Povedal, že letnú turistickú sezónu oficiálne otvoria Domaša-festom počas druhého júlového víkendu, neoficiálne v závere júna.
Výletný katamarán však návštevníkov Domašou neprevezie ani v tomto roku. Rekonštrukcia výletnej lode s kapacitou 60 osôb vyžaduje rozsiahlu rekonštrukciu v objeme asi 1 milión korún, ktoré obecnej pokladnici chýbajú. \"Predpokladáme, že v budúcom roku by sa nám malo podariť loď sfunkčniť, \" konštatoval Flešár. Upozornil, že vo všetkých strediskách Domaše je zákaz premávania motorových člnov. Pláže v správe Holčíkoviec budú aj v tomto roku bez plavčíkov. \"Plavčík potrebuje vybavenie za asi pol milióna korún a obec na to financie nemá. Všetky pláže sú označené tabuľkou - kúpanie na vlastnú zodpovednosť, \" spresnil starosta.
 

Vyberte región

mark